Noutati

CSC a prezentat Catedra Unesco din cadrul Institutului de Geodinamica al Academiei Romane la deschiderea oficiala a anului universitar la Facultatea de Stiinte Aplicate a Universitatii Politehnica Bucuresti.

Detalii si prezentarea PPT aici.

Sub inaltul patronaj al Primului Ministru al Romaniei, Cancelaria Primului Ministru in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Academia Romana au organizat conferinta "Diaspora in Cercetarea Stiintifica Romaneasca", in perioada 17 - 19 Septembrie 2008, in Bucuresti. Detalii despre participarea CSC aici.

CSC a publicat un volum de articole ce exploreaza fetele diverse ale complexitatii. Volumul “Deschideri spre lumea complexitatii” este alcatuit de Serban Broché si Paul Marinescu si apare la editura Universitatii Bucuresti  (ISBN 978-973-737-533-9).

Din cuprins:

  • S. Broché, “Jean Piaget si filosofia moderna”
  • F. Munteanu, “Stiinta Complexitatii si dezvoltarea durabila in mileniul III”
  • S. Gheorghiu, F. Munteanu, “Monitorizarea geodinamica din perspectiva complexitatii”
  • R. Lupu, “Managementul riscului prin modelarea neliniara a fenomenelor financiare”
  • C. Munteanu, “Despre controversele metodologice din stiinta economica”
  • P. Marinescu, S. Toma, R. Papuc, “Sinergia si autoorganizarea sistemelor”.

Traditia Academiei de Vara Atlantykron continua!

Detalii despre editia 2008 aici.

Pe 17 iunie 2008, Universitatea George Bacovia din Bacau a acordat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului, fizicianului, filosofului si scriitorului francez de origine romana Basarab Nicolescu.

Cu acest prilej, dr. Florin Munteanu, presedinte CSC, a prezentat lucrarea „Studiul Complexitatii - etapa in elaborarea unei economii transdisciplinare”. Rezumatul festivitatii si fotografii aici.

dr. Stefan Gheorghiu si dr. Florin Munteanu au reprezentat CSC la sesiunea anuala a Asociatiei Seismologice Americane (SSA), ce s-a desfasurat la Santa Fe, New Mexico intre 16-18 Aprilie 2008.

Cei doi au prezentat contributia orala “Complex Tools for Seismic Monitoring”, continand rezultate ale efortului de cercetare desfasurat in cadrul proiectului NATO RIG982083, care a fost foarte bine primita. Vizita la SantaFe a fost si un bun prilej de a vizita SantaFe Institute, locul de nastere al Complexitatii, unde ne-am regasit cu vechi prieteni.

Expeditia pe continentul american a continuat cu vizita la St. Mary’s University, Halifax, Nova Scotia, Canada, la invitatia dr. Cristian Suteanu, membru fondator al Centrului pentru Studii Complexe.

Centrul de 
Studii Complexe

Aleea Parva 5
D23B, Ap. 27
Bucharest 061942
Romania
Phone +40-788-353262
Fax : +40-21-7785879

office@complexity.ro

Ultimele modificari:
October 09, 2008